Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Δράση εναντίον κάθε μορφής δουλείας αναλαμβάνει ο Πάπας Φραγκίσκος

«Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η εμπορία ανθρώπων θα ξεπεράσει τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων σε μια δεκαετία, θα γίνει η πιο προσοδοφόρα εγκληματική δραστηριότητα στον κόσμο».

Δράση εναντίον κάθε μορφής σύγχρονης δουλείας, μεταξύ των οποίων η καταναγκαστική εργασία και η πορνεία, επιθυμεί να αναλάβει ο Πάπας Φραγκίσκος όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Βατικανό μετά από μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων που εκλήθησαν από τον ποντίφικα να συζητήσουν το πρόβλημα.

Δεκάδες γιατροί ακαδημαϊκοί και κληρικοί φιλοξενήθηκαν από το Βατικανό για να συζητήσουν θέματα ειδικού βάρους για τον Πάπα, όπως η καταπολέμηση της εμπορίας οργάνων και της εμπορίας ανθρώπων.

«Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η εμπορία ανθρώπων θα ξεπεράσει τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων σε μια δεκαετία, θα γίνει η πιο προσοδοφόρα εγκληματική δραστηριότητα στον κόσμο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μαρτσέλο Σάντσεζ Σορόντο, καγκελάριος της Παπικής Ακαδημίας Επιστημών. 

Ο Σορόντο είπε ότι ο Πάπας έχει επενδύσει σε ένα θέμα που γνωρίζει καλά από τα χρόνια του στη Λατινική Αμερική και είχε καλέσει ακόμη δύο εμπειρογνώμονες για την εμπορία ανθρώπων που ξέρει από το Μπουένος Άιρες. Από το Βατικανό ρογραμματίζονται περαιτέρω συναντήσεις για το θέμα το 2014 και το 2015 .

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι μία από τις χειρότερες και πιο ανησυχητικές μορφές δουλείας στη Λατινική Αμερική είναι εκμετάλλευση των παιδιών και των εφήβων σαν «βαποράκια» για τη διακίνηση ναρκωτικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: